Kruisje
Homepage

Contactlenzen

Scherp zicht in iedere situatie

Contactlenzen zijn praktisch, comfortabel en een goed alternatief voor het dragen van een bril. Ideaal als het dragen van een bril voor u niet mogelijk of onhandig is. Denk bijvoorbeeld aan sporten, beslagen en vertekening in de brillenglazen of ook kan het zijn dat u simpelweg gewoon liever geen bril draagt.

Tegenwoordig kan vrijwel iedereen contactlenzen dragen. Lenzen zijn verkrijgbaar in zacht, hard en nacht variant. Lees hieronder alles over de mogelijkheden voor het dragen van contactlenzen. Onze contactlensspecialisten; Brigitte, Peter en Sheida staan altijd voor u klaar. Plan een afspraak in om te kijken welke contactlenzen geschikt zijn voor uw ogen.

Zachte lenzen

Gemak en comfort gecombineerd

Het materiaal is spongieus en door het natuurlijke vocht van de ogen, hechten zachte contactlenzen zich goed aan het oog. Hierdoor voelt u ze nauwelijks bewegen. Dit geeft een comfortabel gevoel. Zachte lenzen zijn in 3 verschillende varianten verkrijgbaar:

De naam verklapt het eigenlijk al: daglenzen zijn contactlenzen die maar één dag gedragen kunnen worden. U begint iedere dag met een schoon en nieuw paar en gooit deze ’s avonds weer weg, waardoor schoonmaken niet meer nodig is. Simpeler kan niet! Daglenzen zijn verkrijgbaar in torische variant (met cilinder) en met leestoeslag (multifocaal). 

Deze Siliconen Hydrogel lenzen kunnen twee weken gedragen worden en ‘s nachts bewaard worden voor de volgende dag. 2 weken lenzen zijn verkrijgbaar in torische variant (met cilinder) en met leestoeslag (multifocaal). 

Deze lenzen kunnen voor 30 dagen gedragen worden. Maandlenzen zijn verkrijgbaar in torische variant (met cilinder), met leestoeslag (multifocaal) en ook multifocaal torisch.

Voor make-up dragers een goede tip: breng eerst je lenzen in vóór je met make-up aan de slag gaat. Zo voorkom je dat er vuil tussen de lenzen komt.

- Brigitte, contactlensspecialist
Medewerker Brigitte

Harde lenzen

Voor haarscherp zicht

De speciale op maat gemaakte lens corrigeert gedurende de dag de vorm van het hoornvlies op een subtiele en gecontroleerde manier. Harde lenzen zijn verkrijgbaar in torische variant (met cilinder), met leestoeslag (multifocaal) en ook multifocaal torisch.

Nachtlenzen

Slapend uw zicht verbeteren

Nachtlenzen? Jazeker! Deze contactlenzen hoeven alleen ’s nachts gedragen te worden. Terwijl u ligt te slapen, corrigeren deze lenzen uw ogen. De volgende dag kunt u zonder lenzen of bril scherp zien. Nachtlenzen zijn een goede oplossing voor mensen met droge of gevoelige ogen en mensen met minsterkte.

De contactlensspecialist

Alleen de beste zorg voor uw ogen

Onze contactlensspecialisten Brigitte, Lisette, Jeffrey en Sheida staan altijd voor u klaar voor advies over contactlenzen én voor het laten aanmeten van contactlenzen. Aan de hand van een meting kunnen ze de sterkte en de vorm van uw ogen bepalen. Zo weet u direct of uw ogen geschikt zijn voor het dragen van lenzen. Daarnaast adviseren ze u ook over het type lens dat het beste bij uw ogen, voorkeur en levensstijl past. 

Zijn lenzen helemaal nieuw voor u? Dan geven onze contactlensspecialisten u uiteraard alle informatie over het in- en uitdoen van de lenzen, inclusief het onderhoud dat hierbij komt kijken. Zo kunt u direct vol vertrouwen beginnen met dragen en voeren we na een tijdje enkele controles uit. Dit doen we om te kijken of uw ogen niet achteruitgaan of geïrriteerd zijn. Zo weet u zeker dat u de juiste contactlens draagt voor uw situatie. 

Bent u overtuigd en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak!

Lensplan

Betrouwbaar en doordacht

Het Lensplan van Optiek van Wely biedt u de mogelijkheid om tegen een vast maandbedrag nog meer plezier en comfort uit uw contactlenzen te halen.

Lensplan
Contact

Onze contactlens-specialisten helpen je graag verder.

Maak een afspraak