Kruisje

UV-Straling

Begin juli tot eind augustus

UV-straling is overal en kaatst via de grond of het zand in onze ogen. Zelfs in de schaduw. Ongefilterd zonlicht kan schade opleveren en op langere termijn oogproblemen veroorzaken.

Kids in de zon

Factor 50 voor de ogen

Kinderen zijn minder bestand tegen UV-straling. Dat geldt voor hun huid, deze is nog dun en dat geldt voor hun nog niet-volgroeide ogen. Zie een goede zonnebril van de hoogste categorie maar als de factor 50 zonnebrand voor hun ogen.

Vocht

Nu we toch bezig zijn over spelen in de zon. Laat (klein)kinderen voldoende water drinken, want in de felle zon droogt een kind sneller uit dan een volwassene.

Temperatuur

En kinderen reguleren hun lichaamstemperatuur minder goed dan u en ik. Laat ze spelen in de schaduw of geef ze een zonnehoed of een petje.

Gratis slim UV bandje voor kids bij Optiek van Wely
UV bandje Optiek van Wely
Kosteloos voor kids

Slim UV-bandje

UV-straling van zonlicht is schadelijk voor de huid en ook voor ogen. Zeker bij kinderen. Laat (klein)kinderen daarom dit slimme UV-bandje dragen. Het bandje verkleurt door UV-straling. Zo heeft u een extra, gratis geheugensteuntje.

Komt u er één halen?
Zonnebril voor kinderen bij Optiek van Wely
Een veilige* Kids zonnebril nodig?

Optiek van Wely heeft voor ieder kind wel een toffe zonnebril. Dat kan uiteraard ook een zonnebril op sterkte zijn.

Icoon kind met bril
Grote kidscollectie
Icoon bril
Trendy kindermonturen
Icoon schild
Hoogste bescherming

Kidsplan ABONNEMENT**

Voor elke kinderbril op sterkte kan men gebruikmaken van ons Kidsplan. Met 50% korting kunnen alle kinderbrillen, zonnebrillen, brillenglazen en onderdelen aangeschaft worden. Dit Kidsplan kost slechts € 7,50 per maand.

*Een onveilige zonnebril heeft geen of onvoldoende UV-filter. Daardoor wordt wel het zonlicht geblokkeerd, maar niet de schadelijke UV-straling. Omdat er minder zonlicht op het oog valt, gaat de pupil wel verder openstaan. Hierdoor valt er juist meer UV-straling op het netvlies en niet minder.

**vraag naar de voorwaarden